A-
A+

Tre i Tre Kronor uttagna till OS

Victor Hedman med guldmedaljen i VM 2017. Han är en av tre spelare som redan är uttagna i Tre Kronors lag till OS i Peking. Arkivbild.
Victor Hedman med guldmedaljen i VM 2017. Han är en av tre spelare som redan är uttagna i Tre Kronors lag till OS i Peking. Arkivbild.
IshockeyTT

Med fyra månader kvar till OS i Peking har tre spelare tagits ut till Tre Kronor.

Stjärnorna Victor Hedman, Gabriel Landeskog och Mika Zibanejad har fått grönt ljus – av PR-syfte, skriver Aftonbladet.

Annons

Annons

Det är tre självklara namn i en svensk OS-trupp som förbundskaptenen Johan Garpenlöv plockat ut när nu NHL-spelarna är med på den stora scenen igen efter att ha stått över 2018.

Enligt Aftonbladet handlar det om PR-syfte där arrangörerna med hjälp av de tidigt uttagna spelarna ska kunna marknadsföra OS-turneringen.

Så kanske får den tvåfaldige Stanley Cup-vinnaren Victor Hedman, utsedd till NHL:s bäste back 2018 och till slutspelets mest värdefulle spelare 2020, agera reklampelare på Himmelska Fridens torg när OS-biljetterna ska krängas. I fredags blev det ju klart att endast åskådare från Kina får köpa biljetter på grund av coronapandemin.

Enligt nhl.com har Kanada offentliggjort att Sidney Crosby, Connor McDavid och Alex Pietrangelo blir de tre tidigt uttagna spelarna för 2014 och 2010 års OS-vinnare.

Senast den 15 oktober ska nationernas bruttotrupper anmälas och i januari ska den slutliga truppen offentliggöras.

OS i Peking avgörs den 4-20 februari och herrarnas ishockeyturnering startar den 9 februari.

Tre Kronor möter Lettland i sin första match den 10 februari och möter i gruppspelet också Slovakien (11 februari) och Finland (13 februari).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.