A-
A+

Tre Kronor bjöd på dystert bottennapp

Jhonas Enroth hade ingen rolig dag på jobbet mot Tjeckien. Arkivbild.
Jhonas Enroth hade ingen rolig dag på jobbet mot Tjeckien. Arkivbild.
IshockeyTT

Sömnig ishockey räcker mot en nation som Österrike.

Med Tjeckien på andra sidan isen blir det värre.

Tre Kronors 3–9 i Czech Hockey Games var ett bottennapp som heter duga.

Annons

Annons

Med två veckor kvar till VM i Finland kan det tänkas att Johan Garpenlöv börjar titta drömmande mot Nordamerika. Tre Kronors två senaste landskamper har varit så långt ifrån mästerskapsnivå att den svenske förbundskaptenen nog tacksamt tar emot en handfull NHL-förstärkningar.

Den senaste tiden har Garpenlöv haft viktigare saker att tänka på. Hans pappa Kjell gick bort häromdagen och Garpenlöv har lagt hockeyn åt sidan för att vara med familjen. Men när han väl får ork att åter fokusera på jobbet har han en del att fundera på.

Inte minst efter kollapsen i Ostrava på valborgsmässoafton.

Mardrömsperiod

Redan den första matchen i Czech Hockey Games, en knapp 1–0-seger mot Österrike, visade att det svenska laget är långt ifrån att hålla någon VM-klass. Men 3–9 mot värdnationen Tjeckien var ytterligare ett stort kliv i fel riktning.

Första perioden var svag och slutade 1–3. Den andra var etter värre. Tjeckien gjorde i princip vad de ville och Jhonas Enroth i det svenska målet hade rinkens otacksammaste uppgift. Med 20 minuter kvar att spela ledde tjeckerna redan med 7–3 och hade avgjort matchen.

Vi ger bort nästan fem mål i den perioden. Det är synd för i anfallszonen gör vi bra grejer. Men det är alldeles för slarvigt, sade backen Henrik Tömmernes till Viaplay inför sista perioden.

Annons

Annons

Nära tvåsiffrigt

Assisterande förbundskaptenerna Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom, ställföreträdande duo i Johan Garpenlövs frånvaro, var naturligtvis inte heller tillfreds med det de såg.

Vi bjöd på alldeles för mycket i andra perioden, vi gav bort jättemånga puckar. Vårt puckansvar måste bli mycket bättre, vi måste kunna hålla pucken längs sargen eller kanske slå en icing, nu har vi kastat in pucken i mitten när vi inte vet vad vi ska göra. Det håller liksom inte, sade Ragnarsson.

Så särskilt mycket bättre blev det inte i den tredje perioden. Vojtech Budik och Jakub Flek utökade ledningen till 9–3 och de sista tio minuterna handlade det för svensk del mest om att undvika det alltför genanta i att släppa in tvåsiffrigt.

Det lyckades åtminstone.

På söndagen avslutar Tre Kronor Czech Hockey Games med match mot Finland.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.