Tre Kronor i bubbla: "Ganska obehagligt"

Jonathan Dahlén. Arkivbild.
Jonathan Dahlén. Arkivbild.
IshockeyTT

Tre Kronor lever i en bubbla under Karjalaturneringen i Helsingfors.

Det innebär en del ovana detaljer – som munskydd.

Det är ganska obehagligt att ha på sig, säger Timrås poängspruta Jonathan Dahlén.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Ishockeylandslaget hade en speciell dag i måndags när laget flög till Helsingfors. Truppen testades för covid-19 både före avresan till Finland och efter ankomsten till hotellet.

Det kändes bra i det stora hela. Det är annorlunda tider nu med corona, men jag tyckte allt var väldigt välskött och välplanerat från finländarnas sida. Allt flöt på klockrent, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

"Speciellt"

Först när testsvaren var klara fick spelarna lämna sina hotellrum. Det innebar munskydd på när laget på tisdagen bussades till Hartwall Arena för första träningen under tisdagen.

Det är speciellt, jag har aldrig varit i en bubbla tidigare. Det jobbigaste kanske är munskyddet, säger Jonathan Dahlén.

Skellefteå är det enda av de fem SHL-lag som drabbats av corona som har spelare med i Tre Kronor. Höstens hetaste målskytt i SHL, landslagsdebutanten Jesper Frödén – nio mål på 13 matcher – kände ändå inga tveksamheter inför turneringen.

Egentligen inte, jag har bara försökt vara noga med hygienen och hålla avstånd. De har väldigt bra koll med allt runt omkring där hemma (i Skellefteå) och det har skötts på ett bra sätt. Så länge testerna visar att man är negativ så är det inget problem, säger Frödén.

Annons

Annons

Tio debutanter

Skellefteå har tre spelare i Tre Kronors trupp, men backen Arvid Lundberg fick lämna sent återbud – enligt Norran på grund av ett positivt covid-19-test.

Med fyra sena återbud innehåller Tre Kronors trupp hela tio debutanter.

Det är en jätteintressant trupp. Det är många spelare som inte har så många landskamper, men det är skickliga och utvecklingsbara spelare som lite är i början av sina karriärer. Det ska bli jätteintressant att se dem på internationell nivå, säger Garpenlöv.

Sverige möter Tjeckien i sin första match på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons