A-
A+

Tre män våldtog funktionsnedsatt kvinna

Tre män döms för våldtäkt. Arkivbild.
Tre män döms för våldtäkt. Arkivbild.
BrottTT

Männen smickrade kvinnan för att strax därpå fälla henne till marken. I vad hon uppfattar som ett försök att hjälpa henne lurade gänget i stället med henne till en undanskymd plats vid Södervärn i Malmö. Sedan våldtogs hon.

När den första förövaren var klar fortsatte de andra med övergreppet.

Annons

Annons

Tre av männen döms nu till fängelse för grov våldtäkt. Straffen varierar mellan två år och åtta månader och fyra år och två månader. Männen har nekat till brotten, trots att deras dna hittats på kvinnans kropp och kläder.

Kvinnan, som har en lindrig funktionsnedsättning, hade åkt taxi in till Malmö med ett par vänner och hade under kvällen missat sista bussen hem. Efter midnatt en höstkväll 2017 träffade hon på männen, som hon trodde hade gott uppsåt. Övergreppen kom till polisens kännedom efter att en privatperson hjälpt henne att larma.

En av gärningsmännen har försvarat sig med att han vid tillfället hade en relation och därför inte "haft behov" att våldta. Malmö tingsrätt anser dock att de är skyldiga samt att de insett att kvinnan "var hjälpsökande och att hon befann sig i den särskilt utsatta situationen med kraftigt begränsade möjligheter att freda sin sexuella integritet".

Polisen kom männen på spåren då en av förövarna dna-topsades i samband med en annan utredning. Männen syntes även på den kameraövervakning som finns i området och deras mobiltelefoner fanns dessutom på plats vid tiden för brottet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.