A-
A+

Tre svenskmål – men ändå förlust för Calgary

Edmontons målvakt Mike Smith stoppar ett skott från Calgarys Elias Lindholm. Det blev var sitt mål för Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson i 3–5-förlusten mot Edmonton.
Edmontons målvakt Mike Smith stoppar ett skott från Calgarys Elias Lindholm. Det blev var sitt mål för Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson i 3–5-förlusten mot Edmonton.
IshockeyTT

Calgary stod för en svensk målkavalkad med Elias Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson – men förlorade trots det med 3–5 mot Edmonton.

Mika Zibanejad dunkade in sitt femte mål i slutspelet när NY Rangers fick 4–1 mot Carolina.

Annons

Annons

NY Rangers Mika Zibanejad i kvartsfinalmötet med Carolina.
NY Rangers Mika Zibanejad i kvartsfinalmötet med Carolina.

Den andra raka segern för NY Rangers betyder att det är kvitterat till 2–2 i matcher i kvartsfinalen mot Carolina i NHL:s Stanley Cup-slutspel.

Mika Zibanejad petade in 3–0 i slutet av mittenperioden. Svensken styrde in lagkamraten Ryan Lindgrens skott i Carolinamålet inför en extatisk hemmapublik.

Rangers hade innan dess gjort två snabba mål i slutet av första perioden. Laget vann till slut med 4–1, efter ännu en stabil insats av Igor Sjestiorkin, som räddade 30 puckar.

Vi är två jämna lag som slåss. Jag tycker att båda lagen har bjudit på enastående hockey, säger Rangers tränare Gerard Gallant.

Tolv mål av Kane

I Kanadaderbyt mellan Edmonton och Calgary hade svensklaget Calgary chans att kvittera till 2–2 i matcher efter tre mål av tre svenskar: Elias Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson.

Men målmaskinen Edmonton, med poängsprutorna Connor McDavid och Evander Kane, dundrade fram som en ångvält och inledde med tre mål i den första perioden inför hemmapublikens jubel.

I den andra väcktes Calgarys hopp när Lindholm och Backlund reducerade till 2–3 på endast 36 sekunder – innan Andersson satte ett spektakulärt kvitteringsmål halvvägs in i den sista perioden. Andersson sköt iväg pucken nere från den egna tekningscirkeln – och den gled förbi samtliga Edmontonspelare samt en oförberedd Mike Smith, in i mål.

Annons

Annons

Nära semifinal

Calgary spelade för seger, men fick i slutminuterna se hemmalaget sätta 4–3 bakom Jacob Markström, som var tillbaka i Calgary-målet efter att ha bytts ut i förra matchen. Det blev till slut 5–3 för Edmonton i tom målbur.

Edmontons Evander Kane blev tvåmålsskytt och är målbäst i hela slutspelet med tolv mål. Lagkamraterna Connor McDavid och Leon Draisaitl har spelat ihop flest poäng – 25 och 22.

Efter tre raka segrar leder Edmonton med 3–1 i matchserien och kan bli semifinalklara natten mot fredag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.