-
+

Tredje deltävling med storslagna refränger

Tusse avslutar deltävlingen med bidraget 'Voices'. Pressbild.
Tusse avslutar deltävlingen med bidraget "Voices". Pressbild.
MelodifestivalenTT

Storslagen refräng med favorit-Tusse, bullrig schlagerfest med Charlotte Perrelli, en samlagsballad och många viktiga budskap. Så här låter lördagens deltävling i Melodifestivalen.

Annons

Annons

Charlotte Perrelli sjunger melodi nummer ett, 'Still young'. Pressbild.
Charlotte Perrelli sjunger melodi nummer ett, "Still young". Pressbild.

Genom åren har Charlotte Perrelli uträttat mer än vad de flesta kan drömma om i tävlingens sammanhang. Och om man får tro budskapet i hennes bidrag "Still young" har La Perrelli fortfarande mycket kvar att ge. Bidrag nummer ett är en bombastisk och bullrig discokula med sjumilarefräng och anor från Skaraslättens gamla schlagerfabrik.

Emil Assergård från Undrom i Boteå socken fick en jättehit med partylåten "All in" för några år sedan. Melodifestivaldebuten sker i samma anda. "Om allting skiter sig" är en Tiktok-vänlig klubblåt med visslande Avicii-country. Viktiga och upplyftande budskap är numera inskrivet som klausul i tävlingens stadgar, och Assergårds handlar om att alla problem går att lösa bara man kämpar hårt.

Taylor Swift-pop

Den tidigare tävlingsryttaren Klara Hammarström deltar för andra gången i Melodifestivalen med "Beats of broken hearts". En ballad byggd av Taylor Swift-pop och trummorna från Phil Collins "In the air tonight". Om det räcker för att få det så kallade hästfolket att trycka hovarna mot röstknappen återstår att se.

"Contagious" blir rond två i schlagermetal-från-västkusten-kampen efter Lillasysters öppningssmocka för ett par veckor sedan. Mustasch-Ralf råmar över ett traditionellt hårdrockskomp som mynnar ut i en Foo Fighters-refräng nästan lika smittsam som han själv påstår i texten. Är det här första gången vi hör trummor med dubbeltramp i Melodifestivalen?

I "Den du är" bjuder dansbandsdrottningen Elisa Lindström på en tryckare med vind-i-håret-sång, stora trummor och en text om att ha det riktigt, riktigt mysigt med någon som man tycker mycket om. Är 2021 samlagsballadens år? Kanske.

Annons

Annons

Slickt som en drönaråkning

Förra året var Alvaro Estrella sidekick till Méndez – nu tävlar han med egna bidraget "Baila baila". Här blir det soldränkt reggaeton där Estrella bjuder upp en mamacita till dans i solnedgången. Slickt som en drönaråkning i motljus över en karibisk strand. Är det här latinopopens år? Kanske.

18-årige "Idol"-vinnaren Tusse Chiza får uppdraget att avsluta deltävlingen. Det börjar lite suggestivt, men låten växer och tar över mer och mer av hjärnans minnescentrum med varje refräng innan Tusse blåser hatten av oss i en grandios tonartshöjning. Han har nämnts som en av hela tävlingens topp tre-favoriter i år och "Voices" lär knappast försämra oddsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss