A-
A+

Tredje dödsolyckan på en vecka i Medelhavet

Fler olyckor har inträffat under julveckan, med flera döda migranter som följd. Arkivbild.
Fler olyckor har inträffat under julveckan, med flera döda migranter som följd. Arkivbild.
GreklandTT-AFP

Minst 16 migranter har hittats döda i samband med en båtlycka i Medelhavet i närheten av den grekiska ön Paros sent under julaftonskvällen. Det är den tredje dödsolyckan inom loppet av bara några dagar.

Annons

Annons

Bland de döda fann kustbevakningen tre kvinnor och ett spädbarn. 63 personer kunde räddas vid olyckan, uppger Athens News Agency.

Bara timmar dessförinnan upptäcktes att en annan båt gått på grund utanför den grekiska ön Antikythera – en olycka som krävt minst 11 personers liv. I samband med den grundstötningen lyckats kustbevakningen rädda 90 personer varav 27 barn, 11 kvinnor och 52 män– alla migranter.

I onsdags skedde en liknande olycka då en båt som transporterade migranter kapsejsade utanför den grekiska ön Folegandros. Då omkom minst tre personer.

Smugglingsaktiviteten på Medelhavet ser ut att ha ökat på senare tid, och under fredagen lyckades kustbevakningen gripa tre misstänkta smugglare som flydde en kapsejsad båt med migranter som kört fast utanför den grekiska halvön Peloponnesos.

FN:s flyktingorgan UNHCR uppskattar att 2 500 personer antingen dött eller förlorats till sjöss från januari till november i år när de försökt ta sig till Europa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.