A-
A+

Tredje svenska segern: "Inte det bästa"

Sverige vann matchen mot Estland. Arkivbild.
Sverige vann matchen mot Estland. Arkivbild.
VolleybollTT

Det blev en svensk 3–2-seger mot Estland i European Silver League. Efter en svängig match kunde superstjärnan Isabelle Haak avgöra i femte set.

Det var inte det bästa spelet vi bjudit på, men vi lyckades vinna till slut, säger hon.

Annons

Annons

Precis som i träningslandskamperna inför Silver League, där lagen vann varsin match, var det en jämn tillställning i Estland.

Sverige dominerade det första setet. 25–12 och en drömstart för svenskorna, som jagar en plats i finalen som spelas den 2 juli.

De fick inte riktigt till sitt spel, men jag tror också att det är det som gör att vi slappnar av för mycket i det andra och då tar det ett tag att komma in i det igen, säger Isabelle Haak.

"Gav en boost"

Att Sverige slappnade av gjorde att man tappade två raka set. Försvar fungerade inte alls lika bra och Estland kunde vinna både det andra och tredje setet med 25–23.

Vi håller fortfarande på att jobba in vårt system om hur vi ska stå och så, förklarar Haak och säger att Estland fick till sitt spel mycket bättre.

Landslaget spelar i och med Silver League sina första matcher under nya förbundskaptenen Lauri Hakala.

Det är lättare att se vad vi ska jobba på i en sådan här match.

Svenskorna hade framför allt svårt att stoppa 24-åriga stjärnan Kertu Laak, men man krigade sig till seger i det fjärde setet 25–22 och säkrade minst en poäng.

Det tror jag gav oss en boost, säger Haak.

Annons

Annons

Retur väntar

Ett femte och avgörande set fick därmed visa var den viktiga extrapoängen skulle landa. Det blev en uppgörelse mellan Laak och den svenska superstjärnan Isabelle Haak.

Vi båda har en sådan roll att vi gör mycket poäng, så det är väl rätt vanligt att det blir en sådan duell när man möter sådana här lag.

Segrande ur den striden, och därmed även i matchen, gick Haak som slog in avgörande 15–11 till Sverige. Men det var ingen vild glädje.

Det var mer skönt eftersom att matchen inte kändes på topp. Det var skönt med de två poängen och att vi lyckas vinna även fast vi inte är nöjda med vårt spel.

Kampen om finalplatserna tätnar nu. Sverige kliver förbi Portugal med två poäng, upp i topp av tabellen, men med en match mer spelad.

Sverige och Estland möts igen på söndag, då i Lund.

Det är skönt att det är på hemmaplan, vi har ju riktigt bra hemmapublik, säger Haak.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.