A-
A+

Trio döms till tio års fängelse för mordförsök

Helsingborgs tingsrätt dömer tre män till tio års fängelse för ett mordförsök på en 19-årig man i november förra året. Arkivbild.
Helsingborgs tingsrätt dömer tre män till tio års fängelse för ett mordförsök på en 19-årig man i november förra året. Arkivbild.
BrottTT

Den 19-årige mannen blev en novemberkväll i Helsingborg i fjol huggen med kniv flera gånger, varav åtminstone ett hugg var livshotande.

Nu döms tre män – 18, 21 och 24 år gamla – till tio års fängelse för mordförsök, skriver Helsingborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons

"19-åringen ger ett trovärdigt och tillförlitligt intryck vad gäller det inledande skedet. Det han berättar får även stöd av den övriga utredningen" tillförordnade rådmannen Erik Havelius.

Däremot friar rätten två män som åtalats för inblandning i mordförsöket. Enligt åtalet ska männen försök hindra mannen, som även blev sparkad och slagen, från att fly från platsen.

"När de andra två männen kommer in i bilden har det varit ett tumultartat förlopp. Vi kan inte helt utesluta att 19-åringen i panik har misstagit sig när han upplevde det som att de ville stoppa hans flykt och att de därefter var delaktiga i den fortsatta misshandeln", säger Erik Havelius.

Den 18-årige mannen döms även för att ha mordhotat 19-åringen dagen innan mordförsöket. Trion ska betala drygt 250 000 kronor i skadestånd.

I ett inledande skedet av händelsen ska 19-åringen ha slagit 18-åringen med ett knogjärn. Han döms i sin tur för brott mot knivlagen till 50 dagsböter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.