A-
A+

Trojan Shield avslöjade knarkgömma – tre åtalas

Tre män åtalas vid Jönköpings tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.
Tre män åtalas vid Jönköpings tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.
BrottTT

Tre män åtalas vid Jönköpings tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Polisen kom männen på spåren via den krypterade chattappen Anom.

Annons

Annons

Upprinnelsen till åtalet är ett beslag som polisen gjorde i en villa i Bodafors, i Nässjö kommun, i juni. I villan hittades 90 kilo cannabis och 2 kilo kokain, narkotika som beräknades ha ett värde av över 10 miljoner kronor på gatan, uppger P4 Jönköping.

Åtalet är ett led i "Trojan Shield", en stor internationell polisinsats där bevisningen består av data från den krypterade appen Anom som FBI skapat. Polis har med hjälp av den krypterade chattappen kunnat kartlägga knarksmuggling i flera länder. Det var så de kom knarkgömman i Bodafors på spåren.

Huset i Bodafors har varit en övernattningsbostad och chaufförer har kommit och åkt. De tre männen som nu åtalas misstänks för att tillsammans med andra deltagit i planering av transport och införsel av narkotika till Sverige för att sedan bjuda ut den till försäljning.

Åklagaren skriver att brottet bör bedömas som synnerligen grovt då det har utgjort ett led i en organiserad verksamhet och att det handlar om en stor mängd narkotika.

Kammaråklagare Jessica Andersson begär också att de tre männen ska utvisas ur Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.