Troligtvis inga NBA-proffs till nästa OS

Ett av de mest kända amerikanska OS-basketlagen fullt av NBA-stjärnor – Dream team från Barcelona-OS 1992 med bland andra Earvin 'Magic' Johnson och Michael Jordan.
Ett av de mest kända amerikanska OS-basketlagen fullt av NBA-stjärnor – Dream team från Barcelona-OS 1992 med bland andra Earvin "Magic" Johnson och Michael Jordan.
BasketTT

Annons

Annons

NBA:s ligachef Adam Silver säger ligan troligtvis inte kommer att pausa nästa säsong för att låta spelare åka till Tokyo-OS.

Vi kommer att överväga det. Men det känns inte sannolikt att vi kommer att göra ett avbrott för OS om nästa säsong skjuts upp, säger han till NBA TV.

Årets NBA-säsong pausades på grund av pandemin i mars och kunde inte återupptas förrän i juli – mer än en månad efter den tidpunkt då ligan enligt ursprungsplanen redan skulle ha varit avgjort.

Silver har tidigare sagt att nästa säsong inte kommer att komma i gång före jul, vilket i sin tur leder till en krock med det uppskjutna Tokyo-OS till sommaren.

Det handlar inte bara om att man pausar för tiden som de tävlar i Tokyo. De (spelarna) skulle även behöva tid för träningsläger och de behöver vila efteråt, säger Silver.

Han tror att beslutet att inte pausa för OS kan påverka vissa länder mer än andra.

Jag är lite orolig för en del av de internationella lagen eftersom några av deras stjärnor spelar i vår liga och deras frånvaro skulle innebära en enorm skillnad för dessa landslag.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons