A-
A+

Trots ryggsmärtorna: "Jag kör i Montreal"

Lewis Hamilton kommer att köra nästa veckas lopp i Kanada.
Lewis Hamilton kommer att köra nästa veckas lopp i Kanada.
Formel 1TT

Under och efter formel 1-loppet i Baku hade superstjärnan Lewis Hamilton svåra ryggsmärtor. Nu kommer lugnande besked inför nästa lopp.

"Aldrig i livet att jag skulle missa det", skriver han på Instagram.

Annons

Annons

Hamilton, 37, körde hem en fjärdeplats i Baku i Azerbajdzjan vilket kan ses som imponerande då britten drogs med ryggbesvär under merparten av loppet.

Många supportrar blev oroliga och fasade för nästa veckas grand prix i Montreal, Kanada. Huvudpersonen kommenterade dock dagen efter loppet på sociala medier att det inte var någon fara.

"Baku var tufft och jag har haft svårt att sova men det känns bättre idag. Ryggen är lite öm men det har visat sig inte vara något allvarligt. Nu måste vi höja oss och det finns inget bättre tillfälle för det än här och nu. Jag kommer att vara där (Kanada), aldrig i livet att jag skulle missa det".

37-åringens stall Mercedes, med flera, har haft stora problem med studsande bilar (även kallat porpoising) i inledningen av årets säsong. Därför får förarna, vars stall inte lyckats lösa problemet, ryggsmärtor under loppen.

Hamilton kunde höras säga i radion att han höll på att dö till följd av smärtorna. Efter loppet hade han stora problem med att komma ur bilen.

Han har fått uppbackning från Alpha Tauris förare Pierre Gasly, som på ett förarmöte sade att han inte vill sluta med käpp innan han blivit 30 år.

Jag såg bilderna på Lewis, det såg inte bra ut. Jag tror att det inte bara är problem med musklerna utan det går in i skelettet, sade Mercedes stallschef Toto Wolff till Sky Sports.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.