A-
A+

Trots sent bud – Dodgers-ägare nära Chelsea

Todd Boehly, till höger, under ett Los Angeles Dodgers-evenemang 2017. Arkivbild.
Todd Boehly, till höger, under ett Los Angeles Dodgers-evenemang 2017. Arkivbild.
FotbollTT-AP

Miljardären och Chelsea-supportern sir Jim Ratcliffe lade ett sent bud på motsvarande drygt 52,2 miljarder kronor för att köpa den engelska fotbollsklubben.

Amerikanen Todd Boehly och hans konsortium ser däremot ut att ligga närmast ett övertagande av klubben, enligt brittiska medier.

Annons

Annons

Ineos grundare Jim Ratcliffe är en av Storbritanniens rikaste personer. Arkivbild.
Ineos grundare Jim Ratcliffe är en av Storbritanniens rikaste personer. Arkivbild.

I maj är det sagt att Chelsea ska få en nya ägare efter ryske Roman Abramovitj som tvingas sälja klubben till följd av sanktionerna på grund av kriget i Ukraina.

Dagen före sista april har det hettat till ordentligt i budgivningsprocessen som hålls av amerikanska handelsbanken Raine Group under översyn av brittiska myndigheter.

Först kom sir Jim Ratcliffe in med ett sent bud på 4,25 miljarder pund, motsvarande drygt 52,2 miljarder kronor.

"Enda brittiska budet"

"Vi är det enda brittiska budet. Vår ambition är helt enkelt att skapa en väldigt fin klubb i London. Vi har inga vinstmotiv eftersom vi tjänar våra pengar på andra sätt", säger Ratcliffe, grundare av kemiföretaget Ineos, i ett uttalande enligt The Times.

Sedan rapporterade flera brittiska medier, däribland BBC och Sky Sports, att budet som företräds av amerikanske affärsmannen Todd Boehly, delägare i MLB-laget Los Angeles Dodgers, ska ligga bäst till att rekommenderas som ny ägare av klubben.

Boehly leder ett konsortium, en sammanslutning av företagare, tillsammans med schweiziska miljardären Hansjörg Wyss och brittiske fastighetsmagnaten Jonathan Goldstein.

Annons

Annons

21 titlar på 19 år

Två bud har det rapporterats mindre om under fredagen. Enligt Sky Sports har budet där NBA-laget Boston Celtics delägare Steve Pagliuca företräder ett annat konsortium fått nej av Chelsea.

Det fjärde Chelsea-budet leds av sir Martin Broughton, tidigare ordförande i Liverpool och flygbolaget British Airways, där även formel 1-stjärnan Lewis Hamilton och tennislegendaren Serena Williams är involverade. Trots sin tidigare huvudroll i Liverpool har Broughton varit Chelseasupporter sedan barnsben.

Roman Abramovitj har ägt Chelsea i 19 år. Under den perioden har Premier League-laget vunnit 21 titlar och blivit en av världens största klubbar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.