A-
A+

Trubaduren försvann – ny misstänkt efter 13 år

En man har häktats misstänkt för mord. Arkivbild.
En man har häktats misstänkt för mord. Arkivbild.
BrottTT

Midsommar 2008 försvann en Sandvikenbo, känd i trakten som trubadur, spårlöst. Sökarbetet var resultatlöst, och under många år hände ingenting i ärendet.

I dag, 13 år senare, har en man häktats som misstänkt för att ha mördat trubaduren.

Annons

Annons

I slutet av oktober i år började polisen återigen söka efter mannen, som var i 40-årsåldern vid tiden för försvinnandet. Då hade det gått tio år sedan den senaste sökinsatsen.

Anledningen till att utredningen tog ny fart var att nya upplysningar kommit in i ärendet, enligt polisen.

Vi misstänker ju och utreder att det är mord alternativt dråp som gjort att NN (mannen) är borta. Vi menar på att han är död, helt enkelt, och det är någon annan eller andra personer som ligger bakom det, sade Christer Löw vid Gävleborgspolisen till P4 Gävleborg då.

Man har häktats

För några veckor sedan genomförde polisen dykningar i Ältebosjön i Gästrike Hammarby, men sökningarna blev resultatlösa så till vida att inga kvarlevor hittades.

Tidigare i veckan framkom att en 46-årig man har anhållits misstänkt för mord, alternativt dråp. Under torsdagen häktades mannen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden av två.

Åklagare Christer Sammens säger att det är för tidigt att uttala sig om bevisläget och möjligheten att väcka åtal mot mannen.

Det är naturligtvis oerhört komplicerat i ett sådant här läge att väcka åtal för ett brott som är begånget 13 år tillbaka. Det innebär naturligtvis problem. Jag törs inte svara på vad det kommer att leda fram till, säger Sammens.

Av häktningsframställan framgår att misstanken är att trubaduren mördats i en båthamn vid Storsjön i Sandviken.

Nu kommer vi att hålla förhör och undersöka området för att se om där finns kvarlevor, säger Sammens.

Annons

Annons

Försvann 2008

Sandvikenbon såg sista gången vid 20-tiden på midsommarafton 2008. Tidigt gjorde polisen bedömningen att försvinnandet inte skett frivilligt, utan att ett brott låg bakom. Månaderna efter försvinnandet anhölls två män misstänkta för människorov, men båda har senare avskrivits helt från ärendet, skriver Gefle Dagblad.

Flera sökinsatser gjordes de första åren efter försvinnandet, bland annat har man dykt och draggat i olika sjöar i området.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.