A-
A+

Trump inleder hämndturné i Ohio

Donald Trump har talat på Republikanernas partimöte, men inte någon valkampanj förrän nu. Bild från partimötet i North Carolina, juni 2021.
Donald Trump har talat på Republikanernas partimöte, men inte någon valkampanj förrän nu. Bild från partimötet i North Carolina, juni 2021.
USATT-Reuters

USA:s forne president Donald Trump inleder under lördagskvällen sitt senaste projekt: han ska driva kampanj mot samtliga tio republikaner som röstade för att avsätta honom efter stormningen av kongressen den 6 januari.

Annons

Annons

Framträdandet i Ohio blir det första kampanjmötet som Trump håller sedan den ödesdigra dagen, då hans supportrar med våld tog sig in i Kapitolium i hopp om att hindra kongressens ledamöter från att formellt utse nuvarande president Joe Biden till valvinnare.

Först ut på hämndturnén är Ohio, där han ska visa sitt stöd för den före detta medarbetaren i Vita huset, Max Miller, inför nästa års kongressval.

Miller tänker utmana den sittande republikanske ledamoten Anthony Gonzalez, som var en av de tio som röstade mot Trump.

"Vi ska ge dem rejält med stöd", sade Trump till konservativa tv-kanalen Newsmax tidigare i veckan. "Falska republikaner, alla som röstade för avsättningen fattar inte. Men det var inte så många. Och jag tror att de flesta är i processen att bli omvalda nu, så det är bra. Jag kommer att backa deras motståndare" sade han.

Och han har sina supportrar med sig. Redan runt lunch lokal tid, flera timmar före den tidigare presidentens schemalagda tal på kvällen, befann sig hundratals personer med Trump-kepsar och tröjor på plats i Ohio.

Den politiska organisationen "Save America", som bildades för att hjälpa Trump åter till makten har meddelat i ett uttalande att talet i Ohio är det första av flera evenemang "till stöd för kandidater och ärenden som främjar Maga (akronym för Trumps slogan 'make America great again')."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!