A-
A+

Trump inte längre bland USA:s 400 rikaste

Donald Trump halkar ut från Forbes lista över USA:s 400 rikaste. Arkivbild.
Donald Trump halkar ut från Forbes lista över USA:s 400 rikaste. Arkivbild.
EkonomiTT

Expresident Donald Trump halkar utanför tidskriften Forbes senaste lista över de 400 rikaste i USA. För att kvala in krävs en förmögenhet på 2,9 miljarder dollar, och Trump är numera god för omkring 2,5 miljarder.

Annons

Annons

Det är värdet på Trumps fastigheter som sjunkit och som gör att han inte längre platsar i den exklusiva klubben, enligt Forbes. Även mediamogulen Oprah Winfrey och ölproducenten James Koch åker ut från årets lista.

Som etta återfinns för fjärde året i rad Amazons grundare Jeff Bezos, med en förmögenhet på 201 miljarder dollar. Tvåa kommer Elon Musk – grundare av Tesla och SpaceX – och trea it-entreprenören Mark Zuckerberg.

De rikaste i USA har blivit allt rikare, trots pandemi och den osäkerhet som följt.

De rikaste amerikanernas kollektiva förmögenhet ökade 40 procent under det gångna året och nästan alla är rikare än vad de var året före, säger redaktör Kerry A. Dolan på Forbes till Businesswire.

Vad som inte ökat är miljardärernas vilja att dela med sig. Endast åtta av dem som kvalat in bland de 400 rikaste har gett bort över 20 procent av sin förmögenhet till välgörenhet. Andelen som gett mindre än 1 procent har ökat från 127 till 156.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.