A-
A+

Trump trappar upp kamp för att få twittra igen

Dåvarande presidenten Donald Trump med sin telefon under ett möte i Vita huset i juni 2020.
Dåvarande presidenten Donald Trump med sin telefon under ett möte i Vita huset i juni 2020.
UtrikesTT-Reuters

USA:s förre president, republikanen Donald Trump, har bett en federal domare i Florida att tvinga Twitter att åtminstone tillfälligt öppna hans konto igen, rapporterar Bloomberg.

Annons

Annons

Trump, som hade 88 miljoner följare på plattformen, stängdes av i januari efter att anhängare till honom stormat USA:s politiska nav Kapitolium, sedan Trump upprepade gånger felaktigt hävdat att presidentvalet var riggat.

Enligt Twitter bröt den dåvarande presidenten mot deras regler om våldsförhärligande. Trump har å sin sida hävdat att Twitter pressats av hans motståndare i kongressen. I juli stämde också Trump Twitter, Facebook och Googles ägarbolag Alphabet och påstår att de på ett olagligt sätt tystar högerröster.

Donald Trump lämnade in sin begäran till domaren om att åter få tillgång till Twitter i fredags, enligt Bloomberg. Han hävdar där att Twitter "utövar en nivå av makt och kontroll över det politiska samtalet i det här landet som är omätligt, utan historiskt motstycke och i grunden farligt för en öppen demokratisk debatt", skriver mediebolaget.

Twitter har ännu inte kommenterat saken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.