A-
A+

Trumps första fru har avlidit

Ivana Trump 2016. Arkivbild.
Ivana Trump 2016. Arkivbild.
USATT-AP

Ivana Trump, den första frun till USA:s expresident Donald Trump, har avlidit. Det meddelar Donald Trump på sociala medier.

Den förra jetsetfrun, modellen och affärskvinnan blev 73 år.

Annons

Annons

Ivana Trump poserar med den unge fastighetsutvecklaren Donald Trump, senare USA:s president, framför deras lyxjakt 1988.
Ivana Trump poserar med den unge fastighetsutvecklaren Donald Trump, senare USA:s president, framför deras lyxjakt 1988.

"Jag är mycket ledsen över att meddela alla som älskade henne, och det är många, att Ivana Trump har avlidit i sitt hem i New York City", skriver han på plattformen Truth Social.

"Hon var en underbar, vacker, enastående kvinna, som hade ett fint och inspirerande liv. Hennes stolthet och glädje var hennes tre barn, Donald Jr., Ivanka, och Eric. Hon var så stolt över dem, precis som vi alla var så stolta över henne. Vila i frid, kära Ivana!", fortsätter Trump.

Även Ivana Trumps familj har gjort ett uttalande där de beklagar hennes bortgång. De beskriver Ivana Trump som en affärskvinna, en atlet och en strålande skönhet.

"Hon flydde från kommunism och omfamnade detta land. Hon lärde sina barn om kurage och tuffhet, medkänsla och beslutsamhet. Hon kommer att saknas djupt av sina tre barn och tio barnbarn", skriver familjen.

Ivana Trump föddes 1949 som Ivana Zelnickova i staden Gottwaldov i dåvarande Tjeckoslovakien. Paret Trump gifte sig 1977 och tillhörde New Yorks jetset under 1980- och 1990-talen, innan skilsmässan 1992.

Under senare år försonades de två, och talades enligt Ivana Trump vid en gång i veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.