A-
A+

Tuff CL-lottning för Malmö – ställs mot Rangers

Antonio Colaks Malmö får tufft motstånd i Champions League-kvalet.
Antonio Colaks Malmö får tufft motstånd i Champions League-kvalet.
FotbollTT

Först måste HJK Helsingfors passeras.

Men sedan kan Malmö FF ställas mot tufft motstånd i form av Glasgow Rangers i Champions League-kvalets tredje runda.

Det är ett lag på uppgång, säger Malmös sportchef Daniel Andersson till TT.

Annons

Annons

Malmö har varit seedat i de två första omgångarna i kvalet till Champions League, men när lottningen genomfördes inför den tredje rundan klev flera storklubbar in i handlingarna och övertog favoritskapet.

Är man i tredje omgången i Champions League så får man tuffa motståndare och Rangers är en tuff motståndare, säger Daniel Andersson, Malmö FF:s sportchef.

Rangers är regerande mästare i den skotska ligan och tränas av Liverpools tidigare storspelare Steven Gerrard. I skottarnas backlinje finns också ett bekant namn, i synnerhet för Malmö FF. Nämligen landslagsspelaren och före detta Malmö FF-spelaren Filip Helander.

Om vi tar oss dit så blir det roligt att se honom. Han blir såklart en motståndare, det blir en speciell känsla eftersom han är uppfostrad i klubben, säger Daniel Andersson och fortsätter:
De har en tränare (Gerrard) som verkar enormt spännande och ett lag på uppgång.

Slog ut Rangers 2011

Malmö mötte Rangers i kvalet till Champions League 2011 där man slog ut skottarna med totalt 2–1 över två möten och gick vidare till play off. Nu kan de mötas igen.

Fina minnen, även om det är över tio år sedan. Det finns en historia som är positiv, hur mycket det nu är värt. Det är ett annat lag nu, säger Daniel Andersson

De första matcherna i tredje rundan spelas 3 och 4 augusti och returmötena 10 augusti.

Men innan dess krävs det att Malmö FF slår ut finländska HJK från Helsingfors. Det första mötet spelas hemma på Stadion på onsdag och returen spelas den 27 juli i Helsingfors.

Förlorar Malmö där går de i stället in i den tredje kvalomgången till Europa League där de får möta förloraren i mötet mellan grekiska Olympiakos och Neftci, från Azerbajdzjan. Matcherna spelas 5 och 12 augusti.

Om man gissar på förhand så är det troliga att Olympiakos vinner det dubbelmötet. Då blir det Neftci, en tuff bortaresa och ett tufft motstånd, säger Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson.

Annons

Annons

Elfsborg kan möta AEK Aten

Senare under måndagen lottades även den tredje kvalrundan i Europa Conference League.

Hammarby möter slovenska Maribor i andra rundan och ställs mot vinnaren mellan serbiska Cukaricki och Sumgait, Azerbajdzjan vid avancemang.

Elfsborg kvalar mot moldaviska Milsami och vinner man den väntar Velez Mostar, Bosnien eller grekiska AEK Aten.

Häcken har skotska Aberdeen i den andra rundan och får vid vinst möta österrikiska Austria Wien eller isländska Breidbalik.

Matcherna spelas 5 och 12 augusti.

RÄTTAD: Malmö spelar på Stadion och inget annat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!