A-
A+

Tuff första dag för ny tysk försvarsminister

USA:s försvarsminister Lloyd Austin skakar hand med Boris Pistorius på försvarsdepartementet i Berlin.
USA:s försvarsminister Lloyd Austin skakar hand med Boris Pistorius på försvarsdepartementet i Berlin.
TysklandTT

Tysklands nytillträdde försvarsminister har en hektisk första dag på jobbet. Under torsdagen besöker Boris Pistorius amerikanske motsvarighet Lloyd Austin Berlin.

Annons

Annons

Under torsdagen har Pistorius talat i telefon med sin franske motsvarighet Sébastien Lecornu, enligt det tyska försvarsdepartementet, för att därefter möta USA:s försvarsminister Lloyd Austin som är i Tyskland inför morgonens samling på militärbasen Ramstein.

Mötet mellan Austin och Pistorius sker samtidigt som diskussionerna om att skicka de tyskproducerade stridsvagnarna Leopard 2 till Ukraina går varma – något som Berlin sagt sig villiga att göra om USA å sin sida skickar stridsvagnar av typen Abrams. Besked om vapenleveranserna väntas i morgon, då ett 50-tal västländer möts på den amerikanska militärbasen Ramstein.

Tyskland är fortsatt en av våra viktigaste allierade. Jag vill gärna tacka den tyska regeringen för allt de gjort för att stärka Ukrainas självförsvar, säger Austin enligt CNN.

Pistorius, som utnämndes till ny tysk försvarsminister i tisdags efter Christine Lambrechts avgång, tillträdde posten några få timmar före USA-besöket.

Tillsammans med våra partners kommer vi att fortsätta att stötta Ukraina i deras kamp för frihet, territoriellt oberoende och suveränitet, säger Pistorius.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.