A-
A+

Tuff lottning för Häcken: "Ser chanser"

Häcken får möta i Champions League-gruppspelet. Arkivbild.
Häcken får möta i Champions League-gruppspelet. Arkivbild.
FotbollTT

Häcken fick en tuff lottning i gruppspelet i damernas Champions League.

Laget får möta både den franska giganten Lyon och tyska mästarklubben Bayern München.

Tufft såklart, men det ska bli kul, säger Häckens Julia Zigiotti Olme.

Annons

Annons

Det fjärde laget i grupp D blev portugisiska Benfica.

"En rolig, spännande och tuff lottning. För oss känns det som en bra lottning och det är roliga välkända lag vi får möta. Mot Bayern och Lyon kommer vi inte vara favoriter, men vi ska sälja oss dyrt och de ska få jobba hårt för att kunna slå oss, den saken är säker", säger tränaren Mats Gren i ett uttalande.

"Ser chanser"

Gruppspelet inleds 5–6 oktober och om Häcken ska kunna avancera längre krävs det att man rår på antingen Bayern München eller Lyon.

München och Lyon är ju två absoluta topplag så det är klart att det kommer att bli tufft, säger Häckens mittfältare Julia Zigiotti Olme och fortsätter:
Jag var med för två år sedan när vi slog Bayern München i en match i Champions League. Det är klart att det kommer bli tufft, men jag ser chanser att gå vidare.

Den franska giganten Lyon, med norska stjärnan Ada Hegerberg i laget, är den mest framgångsrika klubben i turneringens historia. Mellan 2016 och 2020 vann de Champions League fem år i rad.

Dessutom väntar två möten med de svenska landslagsstjärnorna Hanna Glas och Sofia Jakobsson i Bayern München.

Det är ett helt lag som står där, men det är klart att det är kul att möta dem, säger Julia Zigiotti Olme.

Annons

Annons

Stort för klubben

TT: Hur stort är det att ställas mot några av Europas största klubbar?

Det är klart att det är stort både för klubben och för spelarna. Vi möter två av världens bästa lag, så det är bara att gå ut och visa upp sig själv och klubben och göra det vi kan, säger hon.

Det är första gången någonsin som damernas Champions League har ett gruppspel. Det nya formatet innebär även ett rejält pengatillskott. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har fyrdubblat prispengarna och skjutit in cirka 243 miljoner kronor.

Bara att kvalificera sig till gruppspelet i årets upplaga ger fem gånger så mycket som lagen som en plats åttondelsfinal gjorde förra året.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!