A-
A+

Tungt för Stenson – Mickelson levererar

Phil Mickelson fortsätter imponera.
Phil Mickelson fortsätter imponera.
GolfTT

Både Henrik Stenson och Alex Norén gick ut tidigt i den tredje rundan av PGA-mästerskapet på Kiawah Island, årets andra golfmajor.

För Stenson blev det dock en mardrömsstart medan Alex Norén hittade rytmen.

Samtidigt har veteranen Phil Mickelson efter en stark inledning kopplat ett grepp om ledningen.

Annons

Annons

Stenson inledde med en bogey på första hålet, vilket var en fingervisning av vad som väntade. Dubbelbogey på tredje och bogeys på femte och sjätte hålen gjorde att 45-åringen låg fem över par redan efter de sex första hålen.

Stenson skulle dock spela upp sig med tre birdies på de fem efterföljande hålen. Men då kom i stället nästa dipp i form av tre bogeys på hål 12 till 15.

Stenson landade till slut på 76 slag, fyra över par. Efter tre rundor står han på +9 och är långt ifrån täten.

Roligare ur blågul synvinkel var att det gick bättre för fältets andra svensk: Alex Norén. 38-åringen stod för två birdies, var helt förskonad från bogeys och landade på 70 slag, två under par. Norén är +3 efter tre rundor.

Båda svenskarna gick ut tidigt på lördagen och när det var färdigspelat för duon hade tävlingens toppspelare inte börjat.

Inför lördagen befann sig veteranen Phil Mickelson överraskande i ledning, fem slag under par. 50-åringen delade förstaplatsen med Louis Oosthuizen, Sydafrika, efter två stabila rundor.

Och Mickelson fortsatte på den inslagna vägen under lördagen. Sju hål in hade han stått för fyra birdies och dragit ifrån i täten.

Mickelson har inte vunnit en major sedan British Open 2013. Vinnarens prischeck är cirka 2 miljoner dollar eller 16,4 miljoner kronor.

Tredje rundan pågår.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!