Tungt för United i ligan – föll mot Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang sköt 1–0 på straff.
Pierre-Emerick Aubameyang sköt 1–0 på straff.
FotbollTT-AFP

Det går fortsatt tungt för Manchester United i Premier League. Arsenal vann med 1–0 på Old Trafford efter ett straffmål av Pierre-Emerick Aubameyang.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det var två storklubbar i stort behov av poäng som möttes i Premier League på söndagskvällen. Och det var Arsenal som efter slutsignalen kunde glädja sig åt ett rejält lyft i tabellen, tack vare fjärde segern på sju matcher.

Manchester United börjar däremot få en allt längre väg upp till toppen och står på blygsamma sju poäng efter sex matcher.

Det var ingen imponerande insats som Victor Nilsson Lindelöf & co stod för hemma i Manchester. Men det krävdes en straff för att Arsenal skulle få hål på United. Paul Pogba fällde lite klumpigt Hector Bellerin och från elva meter var Pierre-Emerick Aubameyang säker när han satte segermålet i 69:e minuten.

Ett dumt misstag, konstaterade Pogba efteråt:

Jag skulle inte ha gett bort en straff så där.

Manchester United är därmed nere på jorden igen, efter 5–0-segern mot Leipzig i Champions League tidigare i veckan.

Arsenal kan samtidigt glädja sig åt första bortasegern mot United i ligan sedan 2006.

Jag ville inte berätta för spelarna att vi inte hade vunnit här på 14 år. Men det lag ni såg i kväll är vad vi är på väg att bli. Jag är stolt över den utstrålning vi visade på Old Trafford och lycklig över segern, sade tränaren Mikel Arteta.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons