A-
A+

Tungt poängtapp för Helsingborg

Wilhelm Loeper gjorde Helsingborgs enda mål. Arkivbild.
Wilhelm Loeper gjorde Helsingborgs enda mål. Arkivbild.
FotbollTT

Helsingborg har försatt sig i en prekär situation. Med två omgångar kvar av superettan är det allsvenska kontraktet långt ifrån säkrat. Dagens 1–3-förlust mot redan klara allsvenska laget Värnamo var inte vad skåningarna behövde.

Annons

Annons

Spänningen tätnar i kampen om platserna i allsvenskan 2022. Helsingborg hade chansen att maximera sina chanser när man på lördagen gästade redan avancemangsklara Värnamo.

Och visst såg det ut som att man skulle ta den. En lågt slagen hörna i matchminut 22 gav Wilhelm Loeper det perfekta läget att skicka in ledningsmålet för gästerna.

Helsingborg fortsatte att ha det mesta av spelet, men i den andra halvleken förändrades allt.

Värnamo kvitterade strax efter att spelet återstartats och när Francis De Vries slog ett utsökt inlägg kunde Robin Dzabic fullborda vändningen för Värnamo. Slutresultatet skrevs till 3–1 efter ett kontringsmål fem minuter innan full tid.

Vägen till allsvenskan blev i och med förlusten lite jobbigare för Helsingborg. Man ligger just nu på tredje plats, som innebär kval till allsvenskan, tre poäng bakom Sundsvall på direktplats och fyra poäng framför Norrby. Båda lagen har en match mindre spelad. Efter helgens spel återstår två omgångar av säsongen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.