A-
A+

Tupac-rättegången äger rum i juni

En 60-årig man har ställts inför rätta i Las Vegas anklagad för mord på rapparen Tupac Shakur 1996.
En 60-årig man har ställts inför rätta i Las Vegas anklagad för mord på rapparen Tupac Shakur 1996.
NöjeTT

Rättegången när det gäller det snart 30 år gamla mordet på rapparen Tupac Shakur inleds 3 juni 2024.

Det har en domstol i Nevada beslutat, efter att i förra veckan ha hört den åtalade, en 60-åring från Los Angeles, som misstänks vara hjärnan bakom mordet.

Mannen är den enda person som fortfarande är i livet av dem som befann sig i bilen från vilken skotten avlossades, och den enda som har anklagats för brott i fallet.

AP skriver att mannen fortsatt sitter häktad, men att hans representanter antagligen kommer att försöka få honom släppt mot borgen i väntan på rättegång.

Tupac Shakur sköts i sin bil den 7 september 1996 vid ett rödljus i en gatukorsning i Las Vegas. Han avled på sjukhus sex dagar senare, 25 år gammal.

Enligt åtalet har den misstänkte mannen skaffat en pistol och lämnat över den till någon i baksätet på en Cadillac strax före skottlossningen som dödade Shakur och skadade skivbolagsdirektören Marion "Suge" Knight.

Tupac var på väg till en nattklubb när skjutningen inträffade. Han hade dessförinnan sett Mike Tyson boxas på hotellet MGM Grand, där där den nu åtalade 60-åringen också befann sig. I direkt anslutning till matchen uppstod ett bråk där både Tupac och 60-åringen var inblandade.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.