A-
A+

Tupac-rättegången inledd – anklagad nekar

En 60-årig man har ställts inför rätta i Las Vegas anklagad för mord på rapparen Tupac Shakur 1996.
En 60-årig man har ställts inför rätta i Las Vegas anklagad för mord på rapparen Tupac Shakur 1996.
NöjeTT-AP

En före detta gängledare ställdes på torsdagen inför rätta i Las Vegas, anklagad för mordet på rapparen Tupac Shakur för 27 år sedan. Den 60-årige mannen nekar till brott.

Tupac Shakur sköts i sin bil den 7 september 1996 vid ett rödljus i en gatukorsning i Las Vegas. Han avled på sjukhus sex dagar senare, 25 år gammal.

Den åtalade 60-åringen från Los Angeles är den enda person som fortfarande är i livet av dem som befann sig i bilen från vilken skotten avlossades, och den enda som anklagats för brott i fallet.

Mannen har länge varit känd av polisen och har själv medgivit i intervjuer att han befann sig i den aktuella bilen, men han har hävdat att det var en släkting till honom som höll i vapnet. Släktingen blev senare själv ihjälskjuten i en annan konflikt.

Rättegången skulle ha inletts redan för två veckor sedan, men den fick skjutas upp sedan 60-åringen haft problem med att hitta en advokat som kunde företräda honom.

Enligt åtalet har mannen skaffat en pistol och lämnat över den till någon i baksätet på en Cadillac strax före skottlossningen som dödade Shakur och skadade skivbolagsdirektören Marion "Suge" Knight.

Tupac var på väg till en nattklubb när skjutningen inträffade. Han hade dessförinnan sett Mike Tyson boxas på hotellet MGM Grand, där där den nu åtalade 60-åringen också befann sig. I direkt anslutning till matchen uppstod ett bråk där både Tupac och 60-åringen var inblandade.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.