A-
A+

Turkiet hotar med ny invasion av Syrien

President Recep Tayyip Erdogan talade i samband med ett regeringssammanträde i Turkiets huvudstad Ankara.
President Recep Tayyip Erdogan talade i samband med ett regeringssammanträde i Turkiets huvudstad Ankara.
TurkietTT-AP

Annons

Annons

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar med att inleda en ny invasion av Syrien för att säkra Turkiets södra gräns.

Det var efter ett regeringssammanträde som presidenten uppgav att operationens syfte skulle vara att återuppta militära insatser för att skapa en 30 kilometer djup säker zon längs gränsen mot Syrien.

Vi kommer snart att ta nya steg gällande de ofullständiga delarna av projektet vi inledde på den 30 kilometer djupa säkra zonen som vi etablerat längs vår södra gräns, sade Erdogan.

Presidenten gav inte några fler uppgifter om den eventuella militära operationen, men sade att den ska påbörjas när Turkiets militära, underrättelse- och säkerhetsstyrkor är klara med sina förberedelser.

Turkiska styrkor har tidigare genomfört tre större militära operationer i norra Syrien och tagit kontroll över områden längs gränsen i ett försök att säkra den från hot från terrorrörelsen IS och den kurdiska milisen YPG. Turkiet ser YPG som en förlängning av den terrorstämplade kurdiska gerillan PKK.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.