A-
A+

Turkiets formel 1-tävling ställs in

Det blir inget formel 1-lopp i Istanbul i år. Arkivbild.
Det blir inget formel 1-lopp i Istanbul i år. Arkivbild.
BilsportTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Den 13 juni var det tänkt att det skulle köras ett formel 1-lopp i Istanbul. Turkiet tog ursprungligen över Montreals plats i F1-kalendern på grund av karantänsbestämmelserna i Kanada.

Men nu tvingas även Turkiet ställa in. Det är det andra stora sportevenemanget Turkiet blir av med på kort tid. Härom dagen meddelade Uefa att Champions League-finalen i fotboll flyttas från Istanbul till Porto.

"Vi såg alla fram emot att tävla i Turkiet men på grund av reserestriktionerna kan vi inte vara där i juni, säger Formel 1:s vd Stefano Domenicali i ett uttalande.

Att Turkiet riskerade att bli av med GP-tävlingen blev aktuellt när Storbritannien utfärdade ett reseförbud till Turkiet tidigare i maj på grund av landets covid-situation. De flesta formel 1-stall är baserade i Storbritannien och i London har F1 sitt högkvarter.

Loppet kommer i stället att ersättas av ytterligare en tävlingshelg i Österrike den 25–27 juni. Österrike arrangerar även ett lopp helgen efter. Samtidigt flyttas Frankrikes GP fram till 20 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss