-
+

Tusse efter repet: Väldigt nervös

Tusse efter fredagens genrep.
Tusse efter fredagens genrep.
MelodifestivalenTT

Efter fredagens genrep är han nöjd med sången, scenkläderna och hur allt sitter ihop – men det där med att vara favorit gör att nerverna spökar för Tusse.

Annons

Annons

Efter genrepet kopplar Tusse av med meditation situps och Netflix, berättar han.
Efter genrepet kopplar Tusse av med meditation situps och Netflix, berättar han.
Charlotte Perrelli kallar sitt nummer extremt krävande.
Charlotte Perrelli kallar sitt nummer extremt krävande.

Han ser väldigt samlad och lugn precis innan numret drar i gång. Men skenet bedrar, förklarar 18-åringen från Dalarna.

Det är en lögn. Jag bara låtsas, säger han på presskonferensen efter genrepet.

Det talas redan nu om topplaceringar i finalen. Efter genrepet erkände sig bandet Mustasch dessutom besegrat av Tusse, och passade på att utnämna "Voices" till det bästa bidraget sedan Loreens "Euphoria".

Men sådant är inte bara positivt, tycker Tusse.

Det är så klart jättehärligt att det finns folk där ute som är taggade, men det gör också att ribban redan har satts. Det pratas om bettingsidor och odds hit och dit. Man blir liksom väldigt nervös, säger han.

"Väldigt känslosamt"

Uppträdandet blev dessutom mer känslosamt för Tusse än vad han hade räknat med. Orsaken var bidragets introduktionsfilm som bland annat berättar om hans flykt från Kongo-Kinshasa som barn och hur han kom till sin svenska familj.

Jag började känna mycket. Lördagens program handlar mycket om ens resa, och när jag tänker tillbaka på min resa är det en sådan bergochdalbana. Det blir väldigt känslosamt när jag tänker på det som inte har gått så bra, berättar han.

Schlagerveteranen Charlotte Perrelli är nöjd med sin insats på repet, särskilt eftersom hennes bidrag "Still young" är så påfrestande att sjunga.

Annons

Annons

"Extremt krävande"

Min låt är extremt krävande. Den spänner om ett omfång som heter duga så jag måste gå in och bottna ordentligt för att inte vara för hög i början. Samtidigt kräver det att jag är på tå för att jag ska komma hela vägen upp, säger hon.

Trots rutinen har hon fjärilar i magen.

Det är faktiskt nervöst. Man blir aldrig riktigt trygg även om man har sjungit en låt hundra gånger, och nu är det en helt ny låt. Det gäller verkligen att gå in med hull och hår och känna att jag kan det här. Men om jag börjar bli osäker, det är då det vobblar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss