A-
A+

Tusse hyllas för sitt framförande

Tusse efter finalen av Eurovision Song Contest i Rotterdam. Arkivbild.
Tusse efter finalen av Eurovision Song Contest i Rotterdam. Arkivbild.
EurovisionTT

Borde de svenska bidragen sjungas på svenska framöver, frågar sig flera kritiker efter Melodifestivalen – samtidigt som Tusses framträdande hyllas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Tusse och Sverige hamnade på en fjortonde plats i Eurovisionfinalen. Men trots den ljumma placeringen hyllas 19-åringen nu för sin insats i svenska medier.

"Respekt, Tusse", skriver Maria Brander i Expressen, och menar att Tusse var som bäst när det gällde: han "hade en helt annan säkerhet än under tisdagens semi, och sjöng med styrkan hos miljoner röster", skriver hon.

I Dagens Nyheter menar Hanna Fahl att fjortondeplatsen inte betyder att det var fel låt som vann svenska Melodifestivalen: "Hans jordskredsseger där var underbar och rättvis".

Men flera kritiker undrar om den svenska guldåldern i Melodifestivalen är förbi. Fahl skriver: "Sång-och-danskillarna som Sverige är så bra på att skapa har inte vunnit på ett tag. I stället har det varit mer udda uttryck, inte sällan med mycket nerv". Kanske är det dags att tänka nytt, frågar hon sig medan Maria Brander noterar samma tendenser: "det verkar som att vi blivit allt mer sugna på kultur på andra europeiska språk".

Markus Larsson i Aftonbladet tycker att "Voices" förtjänade att vara topp tio, men utnämnde samtidigt Ukrainas ”Shum” till låten som borde ha vunnit – på grund av den visuella och musikaliska häxgrogg "som inte blandas någon annanstans än precis just här".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!