A-
A+

Tusse leder Världens barn-galan

Tusse är en av programledarna för 'Tillsammans för världens barn'. Pressbild.
Tusse är en av programledarna för "Tillsammans för världens barn". Pressbild.
NöjeTT

Melodifestivalvinnaren Tusse är med och leder årets Världens barn-gala.

Jag blev överlycklig när de frågade mig, säger han.

Annons

Annons

Tusse, Anne Lundberg och Sofia Rågenklint. Pressbild.
Tusse, Anne Lundberg och Sofia Rågenklint. Pressbild.
Tusse i 'Allsång på Skansen' i somras. Arkivbild.
Tusse i "Allsång på Skansen" i somras. Arkivbild.

Den 1 oktober är det återigen dags för Radiohjälpens gala Världens barn. Insamlingen leds den här gången av av Anne Lundberg, Tareq Taylor, Parisa Amiri, Sofia Rågenklint, Dusan Umicevic och Tusse.

Jag tycker att det är så häftigt att det finns organisationer som gör att man som privatperson kan hjälpa barn över hela världen trots att man befinner sig på en helt annan kontinent, säger Tusse om uppdraget.

Tusse, eller Tousin Chiza som han egentligen heter, har själv erfarenheter av att vara utsatt som barn. När han var liten flydde han till Sverige från Kongo-Kinshasa och han tror att galan kan bli känslosam.

Jag bävar lite inför vad man kommer att få höra om vad barn utsätts för, men samtidigt är det viktigt att man får information så att man vet hur det ligger till. Man ska leda tittarna genom kvällen utan att tappa fokus och brista ut i gråt, vilket kan vara svårt, säger han.

Ny musik i oktober

Att vara programledare är något som han vill ägna sig mer åt.

Jag tycker om att prata och jag tycker om människor. Det känns som ett naturligt steg i karriären utöver musiken.

Sedan Eurovision i våras har Tusse haft fullt upp. Han har bland annat tagit studenten, flyttat hemifrån och medverkat i Diggiloo-turnén. Just nu jobbar han med en efterföljare till låten "Voices", som släpps i oktober.

Jag har flyttat till Stockholm, men jag har haft så mycket jobb så att jag kommer hem till en tom lägenhet. Jag sover på en madrass och har inte hunnit köpa säng och möbler. Det känns härligt, samtidigt känns det väldigt märkligt att kunna lämna disken framme utan att det stör någon.

Annons

Annons

Tänkte plugga i stället

Men att vara artist på heltid var inget som Tusse hade räknat med. Inför hösten sökte han till journalistprogrammet på Stockholms universitet och blev antagen.

Musikbranschen och kulturen stod ju still lite så jag tackade ja eftersom jag inte var så hoppfull inför hösten. Men så visade det sig att jag ändå hade en massa jobb så jag tackade nej till slut, säger han och fortsätter:
Målet är att fortsätta med musik så länge det går, men jag tycker också om att skriva och att hålla på med journalistik.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!