A-
A+

Tv-bolaget Fox intervjuar friade Rittenhouse

Kyle Rittenhouse, fotograferad i fredags när han fick besked om att han frias från mordanklagelser efter att ha skjutit ihjäl två i samband med ett upplopp i Wisconsin.
Kyle Rittenhouse, fotograferad i fredags när han fick besked om att han frias från mordanklagelser efter att ha skjutit ihjäl två i samband med ett upplopp i Wisconsin.
USATT-AP

Kyle Rittenhouse, som friades i fredags från mordanklagelser i den händelse då han sköt ihjäl två personer, ger sin version av händelserna i en stor intervju av det amerikanska tv-bolaget Fox News.

Annons

Annons

Rittenhouse var 17 år i augusti i fjol, då demonstrationer utbrutit i Kenosha i delstaten Wisconsin sedan en en svart småbarnspappa skjutits i ryggen av polis.

Enligt egen utsago ville Rittenhouse skydda Kenosha från upprorsmakare. Beväpnad slöt han sig till en grupp med andra beväpnade personer.

Tumultartad manifestation

I det tumult som uppstod sköt Rittenhouse ihjäl två män i självförsvar, enligt Rittenhouses advokater. En tredje skadades.

Domstolens jury fastslog att han agerat i självförsvar.

I en intervju med Fox News-journalisten Tucker Carlson, som ska sändas senare i sin helhet, förklarar Rittenhouse sitt handlande ur eget perspektiv:

Det hade med rätten till självförsvar att göra, säger han i intervjun.

I samtalet säger Rittenhouse att han inte är rasist, och att han stödjer Black lives matter-rörelsen (BLM).

Annons

Annons

Politiska reaktioner

Jag stöttar fredliga protester, säger han i ett utdrag ur intervjun som Fox News offentliggjort inför sändningen.

De två dödsoffren var vita män.

Domen som kom i fredags frikänner Rittenhouse från anklagelser om mord, mordförsök och att ha satt andra i fara.

Domen väckte politiska reaktioner. President Joe Biden kritiserade domen när den förkunnades på fredagen, medan politiker på högerkanten anser att domen visar på rätten att bära vapen för självförsvar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.