A-
A+

Två anhållna efter försvinnande i Heby

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Arkivbild.
Polisen har inlett en förundersökning om mord. Arkivbild.
BrottTT

Två personer – en kvinna och en man – misstänks för mord till följd av att en 77-årig man från uppländska Heby varit försvunnen i mer än en vecka.

Annons

Annons

Kvinnan anhölls under måndagen och på tisdagen anhölls också en man, enligt flera Uppsalamedier. Bägge är skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Åklagare Lena Jansson, som leder förundersökningen, har bekräftat en koppling till den 77-årige mannens försvinnande, men tillkännager inte mycket mer.

"Jag kommer fortfarande inte att lämna ut några uppgifter om kvinnans och mannens identitet, deras relation till varandra eller till målsäganden", skriver hon i ett mejl till Upsala Nya Tidning.

77-åringen försvann när han lämnade sitt hem för att plocka bär på söndagseftermiddagen den 11 juli. Hans bil hittades dagen därpå en knapp kilometer därifrån och helikoptrar, hundar och frivilliga har hjälpt till i en stor sökinsats.

Polisen bedömer att mannen inte längre är vid liv. Det framgår inte varför, men detta meddelades på måndagen varpå sökinsatsen avslutades. Frivilligorganisationen Missing People fortsatte dock att söka i området på tisdagen.

Åklagare Lena Jansson vill inte berätta om det har hittats några kvarlevor efter mannen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!