A-
A+

Två döda i kajakolycka på Vänern

En av Sjöräddningssällskapets båtar. Arkivbild.
En av Sjöräddningssällskapets båtar. Arkivbild.
OlyckaTT

Två vuxna har omkommit i en kajakolycka i Vänern. Personer ombord på en privat motorbåt slog larm om händelsen vid 16.30-tiden på onsdagen.

De såg något i vattnet och sedan när de gick närmare så såg de att det var en person, säger Maria Boman som är biträdande sjöräddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Annons

Annons

En stor sökinsats i området mellan Djurö och Lurö inleddes. Sjöfartsverkets helikopter och båtar från Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet kopplades in under räddningsinsatsen.

Personen i vattnet hade en flytväst som man har när man utövar vattensport, berättar Boman.

En stund senare hittades ytterligare en person i samma område. Båda fördes till sjukhus och vid 21-tiden meddelade polisen att de avlidit. Ingen av dem har identifierats.

Vår uppfattning är att det här är utländska medborgare och vi har tagit kontakt med det landets polis som ska hjälpa oss vidare med det här, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Under sökinsatsen hittades två kajaker, två paddlar och campingutrustning. Insatsen avslutades vid 20-tiden. Polisen misstänker inte något brott i samband med händelsen.

Det är två vuxna personer som har råkat ut för något ute på öppet vatten, säger Hedelin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.