A-
A+

Två explosioner i natt – en allvarligt skadad

Explosionerna ägde rum i Åstorp och Helsingborg natten mot onsdag.
Explosionerna ägde rum i Åstorp och Helsingborg natten mot onsdag.
BrottTT

En person har förts till sjukhus efter nattens explosion i skånska Åstorp.

Kort därpå inträffade en liknande detonation i Helsingborg.

Än har ingen gripits – men polisen undersöker nu om de båda händelserna kan kopplas till varandra.

Annons

Annons

En port till ett flerfamiljshus skadades vid en explosion i Helsingborg under natten mot onsdagen.
En port till ett flerfamiljshus skadades vid en explosion i Helsingborg under natten mot onsdagen.
Vi tittar självklart på om de hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Patrik Isaksson till TT och fortsätter:
Vi har inga formellt misstänkta utan vi försöker skapa oss en bild. Och självklart tittar vi på miljön med grovt kriminella.

Sprängd port

Först inträffade explosionen vid ett flerfamiljshus i skånska Åstorp, larmet om den kom klockan 01.05. 26 minuter efter den smällen inträffade en liknande detonation i Helsingborg. Den man som fördes till sjukhus efter händelsen i Åstorp uppgavs inledningsvis ha allvarliga skador.

I nuläget är skadeläget okänt, uppger polisen och Region Skåne för TT. Polisen har inte velat uttala sig om huruvida den skadade personen var måltavla för explosionen eller inte.

Enligt polisen var explosionen i Åstorp kraftig och bilder visar en sprängd port till ett flerfamiljshus samt ett flertal krossade rutor på fastigheten. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

Annons

Annons

Smällt tidigare

Ingen person rapporteras ha skadats efter detonationen i Helsingborg, som också den beskrivs som kraftig. Även där blev de materiella skadorna påtagliga på fastigheten samt på bilar som stod parkerade intill. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Tidigare i september har det smällt vid två tillfällen i Helsingborg. Senast i förra veckan, den 16 september, skedde en explosion vid ett flerfamiljshus och den 6 september sprängdes en bil i ett bostadsområde.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.