A-
A+

Två gripna vid tillslag efter skjutning

Polisen har gjort ett tillslag i stadsdelen Sätra i södra Stockholm. Arkivbild.
Polisen har gjort ett tillslag i stadsdelen Sätra i södra Stockholm. Arkivbild.
BrottTT

Två män i 20-årsåldern, med koppling till kriminella nätverk, har gripits vid en polisinsats i Sätra i södra Stockholm, rapporterar DN. De misstänks ha hanterat ett vapen som användes vid en skottlossning i våras, där över 20 skott sköts mot en barnfamiljs lägenhet.

Annons

Annons

Männen har varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för grovt vapenbrott enligt polisen, som slog till mot männen under tisdagsmorgonen.

Själva vapnet togs i beslag i somras och har använts vid flera skottlossningar i Sätra, bland annat i april i år mot en lägenhet där en barnfamilj bodde. 20–30 skott sköts mot lägenheten, i vad som bedöms vara en "felskjutning" då gärningsmännen verkar ha misstagit sig på adressen.

Ingen person har kommit till skada vid någon av skottlossningarna kopplade till vapnet.

Att barnfamiljen klarade sig är ett mirakel. Men även i de andra skjutningarna skulle helt oskyldiga kunnat komma i vägen, säger David Sund, chef för Skärholmspolisens strategiskt operativa grupp, till DN.

Att polisen kunnat gripa de misstänkta är ett resultat av en kartläggning av individer i den kriminella miljön i området. Männen är enligt polisen del av ett lokalt kriminellt nätverk, med kopplingar till större nätverk.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.