Två häktas för mord i Blekinge

Blekinge tingsrätt häktar två män som misstänkta för mord på en man i 55-årsåldern som har varit försvunnen sedan den 25 juli. Arkivbild.
Blekinge tingsrätt häktar två män som misstänkta för mord på en man i 55-årsåldern som har varit försvunnen sedan den 25 juli. Arkivbild.
BrottTT

Två unga män har häktats som misstänkta för mord på den man i 55-årsåldern som är försvunnen i Blekinge. Från början var de enbart misstänkta för människorov.

Annons

Annons

Mannen har varit försvunnen sedan den 25 juli och åklagaren tror nu att han mördades någon gång mellan kvällen den 25 juli och morgonen därpå.

I en sådan här utredning framkommer det nya uppgifter hela tiden, allt från vittnesuppgifter och tekniska undersökningar till analys av material. Den sammanlagda bilden gör att jag bedömer att vi nu har sannolika skäl för mord, säger åklagare Anna Johansson till TT.

Blekinge tingsrätt delar hennes bedömning, men de båda misstänkta, som är 21 respektive 22 år gamla, nekar fortsatt till brott.

Tidigt skede

TT: Hur ser du på det faktum att den man som ni tror är mördad ännu inte är hittad? Hur avgörande är det för att kunna åtala för mord?

Det är ingenting som jag vill spekulera kring i nuläget. Utredningen är i ett tidigt skede fortfarande, säger Anna Johansson.

Hon konstaterar att det är en omfattande utredning och att den kommer att ta tid.

Polis och åklagare har en hypotes om mordmotiv, uppger hon, men hon vill inte berätta vad den består i. Hon kan inte uttala sig om hur man tror att den försvunne mannen har mördats.

Det är det vi håller på att utreda, hur det har gått till.

Annons

Annons

Stora resurser

Polisen har satt in stora resurser i sökandet efter den försvunne och även tagit hjälp av till exempel Kustbevakningen, som bistår med dykare och undervattensrobotar som finkammar delar av Karlskrona skärgård.

Polisen har tidigare sökt upplysningar om en särskild båt, en mindre bohusjolle, som tros ha en avgörande betydelse för utredningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons