A-
A+

Två ihjälskjutna i Tensta – ingen gripen

Två män har avlidit efter att ha hittats skottskadade vid ett bostadshus i Tensta i nordvästra Stockholm.
Två män har avlidit efter att ha hittats skottskadade vid ett bostadshus i Tensta i nordvästra Stockholm.
BrottTT

Ingen är gripen efter morden i Tensta där två män i 20-årsåldern sköts ihjäl under sena måndagskvällen.

De här personerna har en koppling till konfliktmiljön i Järvaområdet, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson, till TT.

Annons

Annons

Polisens avspärrningar vid ett bostadshus i Tensta.
Polisens avspärrningar vid ett bostadshus i Tensta.

Polisen larmades klockan 22.19 på måndagskvällen om att smällar hörts och fann de unga männen i anslutning till ett flerfamiljshus i Tensta, i nordvästra Stockholm. De fördes till sjukhus i ambulans, men under natten meddelade polisen att deras liv inte hade gått att rädda.

Vi tittar alltid på om det finns kopplingar till tidigare skjutningar och annat, men om det är så kan jag inte spekulera om, sade polisens vakthavande befäl Per Fahlström till TT tidigare under tisdagen.

Fahlström vill heller inte binda sig vid om de söker efter en eller flera gärningsmän.

Det är för tidigt för mig att uttala mig om, sade han.

Koppling till konfliktmiljö

Under dagen gör polisen dörrknackningar i området och håller vittnesförhör. Vid 15.15 var ingen misstänkt ännu gripen, uppger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen.

Enligt Bryngelsson har de båda männen en koppling till konfliktmiljön i Järvaområdet, men kan inte säga mer än så på grund av förundersökningssekretess.

Vi har fått in stora resurser för att hitta de som är skyldiga till morden. Och det är klart att nätverkskriminella är intressanta för oss.

TT: Handlar det om gängkriminella i området?

Det går inte begränsa till ett område. Det är olika kriminella gäng, så det kan vara lokalt eller något annat område, säger Bryngelsson, som påpekar att de ännu inte vet om kriminella gäng står bakom den här händelsen.

En komponent polisen nu tittar på är risken för en eskalering av konflikten, exempelvis hämndaktioner.

Det finns alltid en risk att det blir en eskalering och det vill vi så klart undvika, och vi jobbar med det, säger Bryngelsson, och tillägger att de bland annat har en stor resurs på plats i området, håller vittnesförhör och utreder om det finns eventuell kameraövervakning.

Annons

Annons

"Gjort fynd"

Regionens insatsstyrka kallades in under en intensiv och omfattande insats på måndagskvällen och polisen arbetade i området hela natten.

Vi har gjort fynd på platsen, sade polisens vakthavande befäl Sylvia Oldin vid 04-tiden.

Polisen har fortsatt en utökad polisiär närvaro, dels i trygghetsskapande syfte, och dels i brottsutredande syfte, enligt Per Fahlström.

Om det är någon som har hört eller sett någonting så får de gärna komma till polisen och säga det, sade han till TT tidigare under tisdagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!