A-
A+

Två självmål hjälpte Häcken slå Eskilstuna

Häcken jublar efter Eskilstunas andra självmål i det allsvenska mötet på Hisingen, som Häcken vann med 3–0. Till höger Johanna Rytting Kaneryd, som gjorde matchens enda 'riktiga' mål.
Häcken jublar efter Eskilstunas andra självmål i det allsvenska mötet på Hisingen, som Häcken vann med 3–0. Till höger Johanna Rytting Kaneryd, som gjorde matchens enda "riktiga" mål.
Fotboll

Häcken vann med 3–0 hemma mot Eskilstuna för andra gången på tio dagar. Två självmål bidrog till Häckens seger i damallsvenskan.

Inte en slump att de gör självmål, med det tryck vi har och många bra inlägg, säger Johanna Rytting Kaneryd i Häcken.

Annons

Annons

I mitten av förra veckan vann Häcken finalen i Svenska cupen, på hemmaplan, med 3–0 mot Eskilstuna. Nu blev det alltså samma visa igen på resultattavlan.

Redan i tredje minuten tog Häcken ledningen – med ett självmål. Stina Blackstenius slog ett inlägg nära mål, som Eskilstunas lagkapten Matilda Plan olyckligt styrde i en båge över målvakten Emma Holmgren och in vid bortre stolpen.

Det hade varit snyggt om det var åt andra hållet, kanske. Bollen träffar benskyddet, säger Matilda Plan efteråt.
Det är sånt som händer, säger Plan om de två självmålen.

Hon tycker att Eskilstuna gjorde en bra första halvlek.

Vi pressar Häcken bra och de blir stressade, säger Plan, som själv utgick i paus med känningar i en tidigare skada efter många matcher.

Löper mer i djupled

Men även andra halvlek började bra för Häcken. Johanna Rytting Kaneryd ordnade 2–0 i 49:e minuten, och blev därmed matchens enda riktiga målskytt.

Vi rullar bollen, hittar kombinationer och har med djupledslöp, säger Rytting Kaneryd.

I början av maj hade Häcken en tyngre period, då man tappade viktiga poäng i jakten på ett nytt SM-guld (att lägga tillsammans med det som föregångaren Göteborg FC erövrade i fjol).

Nu har Hisingslaget tagit två klara segrar i allsvenskan, efter triumfen i cupfinalen.

Johanna Rytting Kaneryd tycker att mera rörelse och djupledslöp är det som lyft lagets spel. På lördagen ställde man upp enligt 4-2-3-1, med tanken att någon ytterback alltid ska gå framåt.

Det var också från kanterna bägge självmålen "byggdes upp", om man får säga så.

I 62:a minuten slog Elin Rubensson ett inlägg, och fick på nytt se en Eskilstunaback peta in bollen i eget mål. 3–0 till hemmalaget.

Annons

Annons

Illa för Ayinde

Pauline Hammarlund i Häcken byttes ut med skadekänning i knäet strax före paus, efter en vridning tidigt i matchen.

Det såg värre ut för Halimatu Ayinde, mittfältare i Eskilstuna, som fick hjälpas av planen med en misstänkt knäskada i andra halvlek.

En vridning. Hon har för ont för att vi ens ska kunna göra en undersökning, säger Magnus "Munken" Karlsson, manager i Eskilstuna, efter matchen.

Häcken är just nu bara två poäng efter Rosengård i tabelltoppen, men har spelat en match mer än Malmölaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!