A-
A+

Två värdstäder utbytta – detta gäller i EM

Zlatan Ibrahimovic och det svenska laget får byta bas i EM efter Uefa:s beslut. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och det svenska laget får byta bas i EM efter Uefa:s beslut. Arkivbild.
FotbollTT

Sveriges gruppspel flyttas – och England kan få spela ytterligare en slutspelsmatch på Wembley.

Detta gäller efter Uefa:s besked om EM-värdstäderna.

Annons

Annons

Annons

Annons

+ S:t Petersburg och Sevilla ersätter Dublin och Bilbao

Sveriges grupp skulle spela sina matcher i Dublin och Bilbao, och blir således mest påverkade av beslutet. Ingen av städerna kunde garantera publik på matcherna varpå Uefa valde att byta ut de som värdstäder. Grupp E kommer i stället spelas i S:t Petersburg, som är värdstad sedan tidigare, och i Sevilla. Utöver Sverige är det Polen, Slovakien och Spanien som får tänka om kring logistiken.

+ München blir kvar som värdstad – men garanterar inte publik

München var den tredje staden som riskerade att förlora sin status som värdstad. Men Uefa meddelade efter sitt exekutivmöte att den tyska staden förblir en spelplats efter att man kunnat garantera 14 500 åskådare på läktaren.

Det tycks dock råda delade meningar om detta verkligen stämmer. Efter Uefa:s besked sade borgmästaren i München, Dieter Reiter, att man inte gett några sådana garantier.

+ Ytterligare slutspelsmatch på Wembley

En av åttondelsfinalerna skulle spelats i Dublin, men flyttas nu till London och Wembley i stället – till Englands stora glädje. Det innebär att om England vinner sin grupp kommer de få spela åttondelsfinalen på hemmaplan i London. Då måste de hamna före Kroatien, som snuvade Harry Kane och kompani på bronset i VM i Ryssland 2018.

Sedan tidigare skulle en åttondel, båda semifinalerna samt finalen spelas på Wembley.

+ Sverige flyttar baslägret – till Sverige?

Sverige skulle ha spelat två av gruppspelsmatcherna i Dublin och hade därför förlagt sitt basläger i den irländska staden. Men efter dagens besked har man beslutat att byta basläger. Vart landslaget ska ta vägen är fortfarande oklart, men ett av alternativen är att vara i Sverige.

"Det alternativet fanns redan när vi valde Dublin en gång i tiden", säger landslagschefen Stefan Pettersson om möjligheterna att ha baslägret på svensk mark.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr