A-
A+

Tvist om tvättid slutar i rätten

Efter ett bråk om en tvättstugetid har en kvinna åtalats, misstänkt för att bland annat ha misshandlat en annan kvinna med en sax. Arkivbild.
Efter ett bråk om en tvättstugetid har en kvinna åtalats, misstänkt för att bland annat ha misshandlat en annan kvinna med en sax. Arkivbild.
BrottTT

Gävlekvinnan låste om sig när hon tog hand om sin tvätt. Det skulle hon inte ha gjort. Kvinnan blev sånär av med näsan på kuppen.

Annons

Annons

En annan hyresgäst, en medelålders kvinna, gjorde anspråk på tvättstugetiden. Hon bankade på dörren, gormade ock skrek. Väl insläppt slängde hon antagonistens vittvätt på golvet, slog henne med knytnävarna, rispade henne med en sax, nöp henne i näsan – och sade:

Den här ska jag klippa av.

Lyckligtvis gick det inte så långt, visar polisens förundersökning av tvättstugetvisten som Gefle Dagblad tagit del av. Men den medelålders kvinnan har nu åtalats, misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd.

Det senare gäller kvinnans sätt att bemöta polisen. Hon hade då retirerat till sin lägenhet. När ordningsmakten knackade på, slog hon upp dörren flera gånger mot en av poliserna. Kvinnan vevade med armarna, försökte smita förbi poliserna och gjorde vad hon kunde för att motsätta sig deras ingripande.

"Hennes agerande kan liknas med när Broder Tuck föser ut ordningsmakten ur kyrkan med hjälp av sin kropp", noterar polisen i sin rapport.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.