A-
A+

Tvisten löst mellan Johansson och Disney

Scarlett Johansson, här i en scen från filmen Black Widow, har slutit en överenskommelse med Disney efter att ha stämt filmbolaget för kontraktsbrott.
Scarlett Johansson, här i en scen från filmen Black Widow, har slutit en överenskommelse med Disney efter att ha stämt filmbolaget för kontraktsbrott.
FilmTT-AFP-Reuters

Skådespelerskan Scarlett Johansson har gjort upp med Disney efter att ha hävdat att hon gått miste om inkomster till följd av uteblivna biointäkter för Marvel-filmen "Black widow".

Annons

Annons

Johansson var inte nöjd med att filmen hade premiär samtidigt på bio och på strömningstjänsten Disney + och stämde i juli filmjätten för kontraktsbrott.

Nu uppger filmbolaget och skådespelerskan att de har löst den rättsliga tvisten.

"Jag är glad att vi har rett ut våra meningsskiljaktigheter," säger Johansson i ett uttalande.

Enligt stämningen ansåg Johansson att hon hade blivit lovad att filmen skulle visas exklusivt på biografer en tid, medan Disney hävdade att alla villkor i kontraktet hade uppfyllts.

Några detaljer om vad som fick parterna att lägga ner stridsyxan har inte offentliggjorts, men anonyma källor uppger för Deadline att det handlar om en uppgörelse värd över 350 miljoner kronor.

Jag är mycket glad att vi har lyckats komma överens med Scarlett Johansson angående "Black Widow, säger Alan Bergman, chef för Disney Studios Content.

Han poängterar också att filmbolaget ser fram emot att arbeta med Johansson i flera kommande projekt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.