Tyskland: Mutation upptäckt redan i november

Doser av coronavaccin förbereds på en anläggning i Berlin, Tyskland. Arkivbild.
Doser av coronavaccin förbereds på en anläggning i Berlin, Tyskland. Arkivbild.
TysklandTT-AFP

Den mutation av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien fanns i Tyskland redan i november.

Det uppger tyska myndigheter efter att de hittat virusvarianten i en patient som avled i landets norra delar.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Analyser har sekvenserat varianten B1.1.7 av viruset i en person som insjuknade i november i år", skriver hälsoansvariga i delstaten Niedersachsen, där fallet upptäckts, i ett uttalande.

Delstaten förklarar fortsatt att denna variant är densamma som den variant som under den senaste tiden fått stor spridning i Storbritannien.

Personen som smittades med den muterade virusvarianten hade underliggande hälsoproblem och överlevde inte sjukdomsförloppet. Dennes fru, som även hon smittats med det muterade viruset, överlevde och är nu på bättringsvägen.

Paret tros ha smittats av sin dotter som i november anlände till Tyskland från Storbritannien där hon med stor sannolikhet smittats med det muterade viruset, uppger delstaten.

Tyskland har tidigare endast rapporterat ett enda fall med det muterade viruset, hos en kvinna som i mellandagarna ankom med ett flyg från London.

Brittiska myndigheter gick tidigare i december ut och varnade andra länder för att de upptäckt en muterad variant av coronaviruset som de misstänkte kunde vara mer smittsamt än andra varianter.

Fall av mutationen har sedan dess rapporterats i flera länder, däribland Sydkorea, Jordanien, Finland och Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons