A-
A+

Tyskland reagerar på förlusten: "Pinsamt"

Timo Werner deppar mot Nordmakedonien.
Timo Werner deppar mot Nordmakedonien.
FotbollTT

Pinsamt, obehagligt, tufft. De tyska medierna strålar inte av lycka efter att det stolta landslaget förlorat med 1–2 hemma mot Nordmakedonien.

Det här skulle inte ha fått hända, konstaterar tillfällige lagkaptenen Ilkay Gündogan.

Annons

Annons

"Så pinsamt" och "ofattbart" skriker tidningen Bild ut.

"En obehaglig överraskning" nöjer sig sporttidningen Kicker med och nyhetsbyrån DPA konstaterar att landslaget skämde ut sig, i en rubrik som toppar en lång rad tyska nyhetssajter.

"Tufft uppvaknande" kontrar Frankfurter Allgemeine med, och nej, Tysklands förbundskapten Joachim Löw får inte vakna upp till vackra ord, om han nu sov alls efter 1–2 hemma mot Nordmakedonien i det pågående VM-kvalet.

"Vårt eget fel"

Besvikelsen är enorm, men det är svårt att komma med en analys nu, sade han själv till RTL efter förlusten i Duisburg, som var den första i ett VM-kval sedan England vann med 5–1 i München 2001.

Någon bortförklaring ville han inte veta av efter matchen, där han själv vid sidlinjen hördes ropa "Tempo, tempo".

Nej, det var vårt eget fel, det ligger på oss. Vi såg trötta ut och hade behövt fler friska ben. Vi gjorde för många misstag och lyckades inte hitta en väg genom deras låga försvar.

Annons

Annons

"Måste komma i toppform"

Nordmakedoniens veteran Goran Pandev spräckte nollan och med fem minuter kvar att spela stötte Eljif Elmas in kallduschen 2–1 mot den fyrfaldiga världsmästarnationen. Däremellan hade Ilkay Gündogan satt kvitteringen på straff

Det här skulle inte ha fått hända. De kom nära vårt mål två gånger och gjorde två mål, det var för lätt för dem, säger han efter matchen och konstaterar att laget har en bit kvar mot EM-formen i sommar.
Vi måste verkligen komma i toppform till slutet av maj, säger han inför gruppspelsmatcherna mot Frankrike, Portugal och Ungern.

Efter tre VM-kvalmatcher står båda lagen på sex poäng i en grupp som leds av oväntade fullpoängaren Armenien. Efter inledande segrar mot Liechtenstein och Island vände Armenien 1–2 till 3–2 under slutminuterna hemma mot Rumänien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!