A-
A+

Uefa hoppas på utländska fans när EM avgörs

Uefa hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar på Wembley i slutet av EM-slutspelet. Arkivbild.
Uefa hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar på Wembley i slutet av EM-slutspelet. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar under semifinalerna och finalen i fotbolls-EM.

Vi hoppas att vi kan nå en bra överenskommelse med den brittiska regeringen, säger Uefas turneringsansvarige Martin Kallen.

Annons

Annons

Storbritannien har öppnat upp för 22 500 åskådare på Englands nationalarena Wembley under gruppspelet – en siffra som ökar till 40 000 när slutspelet drar i gång.

Londonarenan står som värd för två åttondelsfinaler, båda semifinalerna och finalen i EM.

Men på grund av de rådande inresereglerna till följd av coronaviruset blir det svårt för utländska supportrar att ta sig till matcherna.

Det krävs tio dagars karantän för inresande från länder på den så kallade "gula listan". Förutom lagen på de brittiska öarna – England, Skottland och Wales – finns samtliga EM-nationer på den "gula listan" bortsett från Turkiet som finns på den ännu striktare "röda listan".

Vi diskuterar slutspelet, framför allt semifinalerna och finalen. Den uppenbara frågan är att man också ska tillåta utländska åskådare, säger Martin Kellen.
Vi är i diskussioner med lokala myndigheter varje dag, men vi hoppas att vi kan nå en bra överenskommelse med den brittiska regeringen.

Det har ännu inte kommit några konkreta besked – men Uefa är hoppfulla.

I nuläget är det för tidigt att säga men vi har signaler som tyder på att det kan vara möjligt, säger Kellen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!