A-
A+

Ukraina: Motoffensiv i Chersonregionen

Områden under rysk kontroll samt områden med rysk militär närvaro 24 maj.
Områden under rysk kontroll samt områden med rysk militär närvaro 24 maj.
UkrainaTT

Ukraina säger sig ha tryckt tillbaka ryska styrkor i en motoffensiv i Chersonregionen i söder.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov understryker att landets främsta prioritet är att besegra de ukrainska styrkorna i Donbass i öster.

Annons

Annons

"Cherson, håll ut. Vi är nära," skriver den ukrainska militärledningen på Twitter.

Landets armé uppges i en motoffensiv i helgen ha tryckt tillbaka ryska styrkor från tre byar i Chersonregionen, som kontrolleras av Ryssland. Även om motoffensiven är begränsad kan den bidra till att sträcka ut den ryska fronten, rapporterar AFP.

Rysslands fokus ligger fortsatt på Donbassregionen i öster, säger utrikesminister Sergej Lavrov till den franska tv-kanalen TF1, rapporterar bland andra CNN.

Vår absoluta prioritet är att befria Donetsk- och Luhanskregionerna, som Ryska federationen har erkänt som självständiga stater, säger Lavrov.

Han anser också att andra områden i Ukraina ska tillåtas att stärka sina band till Ryssland.

Vårt självklara mål är naturligtvis att driva den ukrainska armén och de ukrainska bataljonerna ut ur Donetsk- och Luhansk-regionerna. För resten av territorierna i Ukraina, där det finns människor som inte vill bryta banden med Ryssland, kommer det att vara upp till befolkningen i dessa regioner att bestämma, säger Lavrov.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.