A-
A+

Unga kvinnor häktade för mord i Vetlanda

På onsdagen hölls nya häktningsförhandlingar mot de två kvinnor som misstänks för brott i samband med en 21-årig kvinnas död i Vetlanda för en månad sedan.
På onsdagen hölls nya häktningsförhandlingar mot de två kvinnor som misstänks för brott i samband med en 21-årig kvinnas död i Vetlanda för en månad sedan.
BrottTT

De två unga kvinnor som misstänks vara inblandade i en 21-årig kvinnas död i Vetlanda har nu häktats för mord.

Uppgifter från obduktionen har stärkt mordmisstankarna, enligt åklagaren Adam Rullman. Så mycket mer vill han inte säga, bland annat av hänsyn till anhöriga.

Annons

Annons

21-åringen försvann efter en utekväll i mitten av oktober. Kort därefter greps två bekanta till henne, i samma ålder. De häktades snart som misstänkta för människorov.

När 21-åringens kropp hittats, i ett skogsområde utanför Vetlanda, blev de två kvinnorna även misstänkta för mord och brott mot gravfrid.

På onsdagen häktades de av Eksjö tingsrätt även för de nya misstankarna.

Preliminära besked

Obduktionsresultatet är inte klart än, men de preliminära resultaten har gett ytterligare stöd för mordmisstankarna, enligt kammaråklagare Adam Rullman.

Det har inte kommit något slutligt utlåtande från Rättsmedicinalverket. Men självklart får vi ju underhandsinformation och preliminära besked, säger Adam Rullman till TT.
De beskeden stödjer misstankarna om mord.

De misstänkta nekar dock till brott.

Det är uppenbart att skäl för fortsatt häktning saknas, sade advokat Maria Birkhammar, som försvarar en 20-årig kvinna, vid häktningsförhandlingen.

Men tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade kvinnorna i ytterligare fyra veckor.

Annons

Annons

Teori om brottsplatsen

Åklagaren vill just nu inte säga så mycket om utredningen.

Vi har absolut en teori om vad som utgör den huvudsakliga brottsplatsen. Men det är inte färdigutrett, säger Adam Rullman.
Det skulle vara väldigt olyckligt om vi går ut och slår fast något innan det är utrett. Dels för utredningen, men dels också för anhöriga. Vi vill inte att de ska nås av information på annat sätt än att polisen berättar det för dem, säger Adam Rullman.

Den 21-åriga kvinnans död har blivit mycket uppmärksammad.

Det är rätt mycket omständigheter som florerar medialt, där en del kanske stämmer och en del kanske inte stämmer, säger Adam Rullman.

Ingen mer misstänkt

Vissa saker kunde vara bra att klarlägga, anser åklagaren. Men han framhåller att det måste vägas mot den skada det kunde innebära för utredningen och de anhöriga.

De anhörigas målsägandebiträde, advokat Uno Karlsson, vill inte kommentera brottsutredningen innan ett åtal eventuellt läggs fram.

Det finns, enligt åklagaren, inget som pekar på att någon annan än de häktade kvinnorna skulle vara inblandade i de aktuella brotten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.