A-
A+

Ungerska fans i bråk – en gripen för rasism

Supportrar på Ungerns läktarsektion drabbade samman med publikvärdar och polis på Wembley.
Supportrar på Ungerns läktarsektion drabbade samman med publikvärdar och polis på Wembley.
FotbollTT-AFP-Reuters

Strax efter avspark i VM-kvalmatchen i fotboll mellan England och Ungern (1–1) på Wembley i London utbröt tumult på läktarplats.

En person har gripits misstänkt för brott mot den allmänna ordningen med rasistiska motiv.

Annons

Annons

Dussintals av de omkring tusen bortasupportrarna på Ungerns läktarsektion attackerade några publikvärdar som tvingades backa innan polisen kom till undsättning med batonger. Bråket pågick i flera minuter innan ordningen återupprättades.

En supporter har gripits misstänkt för brott mot den allmänna ordningen med rasistiska motiv. Anledningen till brottsrubriceringen är kommentarer till en publikvärd.

Trots oroligheterna avbröts inte matchen utan fortgick och spelades klart enligt plan. Ungern tog ledningen efter ett straffmål genom Roland Sallai i den 24:e minuten och hemmalagets mittback John Stones kvitterade i 37:e.

Även Albaniens match mot Polen i Tirana i samma kvalgrupp omgärdades av oroligheter. Flaskor kastades in från hemmapubliken mot polska spelare som firade Karol Swiderskis 1–0-mål i den 77:e minuten. Matchen avbröts men återupptogs och slutade 1–0 till bortalaget.

Polen knappade därmed in på England som ändå har ett fast grepp om förstaplatsen i kvalgrupp E och direktplatsen till VM-slutspelet i Qatar nästa år. Med två matcher kvar leder England gruppen på 20 poäng, tre före tvåan Polen på 17.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.