A-
A+

United: Så stormades Old Trafford

Stora protester på Old Trafford.
Stora protester på Old Trafford.
FotbollTT-Reuters

Hundratals Manchester United-supportrar stormade Old Trafford i protest mot ägarfamiljen Glazer.

United kommer att hjälpa polisen och klubben kan själv straffa personer som identifieras.

Man ger även sin bild av hur personerna tog sig in på arenan.

Annons

Annons

Annons

Annons

Supportrarna protesterade mot klubbägarna, den amerikanska familjen Glazer, och planerna på att gå med i den kritiserade "superligan" som numera är lagd på is.

Tusentals United-supportrar samlades utanför hemmaarenan Old Trafford på söndagen inför toppmatchen mot Liverpool och ett hundratal lyckades ta sig in på arenan och storma den tomma planen. De blockerade även spelarhotellet, vilket gjorde att lagen aldrig kunde åka till matchen.

Manchester United skriver i ett uttalande att man fördömer händelserna inne på arenan och utanför hotellet.

"Klubben har ingen önskan om att se fredliga demonstranter straffas, men vi kommer att jobba med polisen för att identifiera de som var involverade i kriminell aktivitet, och klubben kommer också införa egna sanktioner mot varje säsongskortsinnehavare och medlem som identifieras", skriver klubben.

Manchester United tillbakavisar samtidigt uppgifter i media och på sociala medier om att supportrarna skulle ha fått hjälp av klubbens personal att ta sig in på arenan. United skriver att några personer klättrade över grindar för att sedan ta sig igenom en sidodörr – där de sedan kunde öppna ytterligare en dörr för att släppa in andra.

En person ska även ha slagit sönder en dörr till en hiss för personer med funktionsnedsättning, vilket gjorde det möjligt för andra att ta sig in.

Sex poliser skadades

Enligt polisen i Manchester skadades sex poliser i kaoset och en person har gripits. John Apter, ordförande för polisföreningen för England och Wales (PFEW), är kritisk.

Återigen ser vi en så kallad fredlig protest som tar till våld riktat mot mina kollegor. Poliser skadades och behövde sjukhusvård. Det är fullkomligt oacceptabelt, säger han enligt Sky News.

Chefen för polisenheten i Manchester, Stu Berry, säger att våldsverkarna bör identifieras och åtalas, men att det var en minoritet som orsakade problemen.

I slutet av deras skift ska hårt arbetande poliser kunna åka hem till sina familjer hela. Inte behöva skyndas iväg till sjukhuset, säger han.

Annons

Annons

"Förstår personerna"

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson förstår supportrarnas motiv.

Jag tycker inte att det här beteendet och sådana här demonstrationer är en bra idé, men å andra sidan förstår jag hur personerna känner, säger han.

Engelska fotbollsförbundet FA har meddelat Sky News att man utreder protesterna och att man samarbetar med klubben, Premier League och säkerhetsansvariga.

När matchen mot Liverpool ska spelas är i nuläget oklart.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.