A-
A+

Uppgift: döda efter drönarattack mot kvarn

Konflikten i Tigrayregionen i Etiopien har pågått i 14 månader. På bilden paraderar centralregimens militära styrkor. Arkivbild.
Konflikten i Tigrayregionen i Etiopien har pågått i 14 månader. På bilden paraderar centralregimens militära styrkor. Arkivbild.
EtiopienTT-AFP

Annons

Annons

Minst 17 personer har dödats i drönarattack i Tigrayregionen i Etiopien, uppger biståndsarbetare. Räden genomfördes i Mai Tsebri, och offren arbetade på en mjölkvarn.

Uppgifterna kommer från vittnen på plats i regionen som är skådeplats för strider mellan Addis Abebas regimstyrkor och regionala separatister.

Attacken, som uppges ha inträffat på måndagseftermiddagen, har inte kunnat verifieras av oberoende källor.

Några dagar tidigare anfölls ett flyktingläger i regionen, med många döda, rapporterar AFP. Anfallet mot flyktinglägret har bekräftats av FN-organ.

Drönarna kom och hovrade över området innan bomberna fälldes. De utsatta drabbades av panik, efter några minuter hördes skrik när man fann kvinnor som dödats, berättar ett vittne vid mjölkvarnen.

Konflikten i Etiopien har pågått i 14 månader, där huvudaktörerna är centralregimen under ledning av premiärminister Abiy Ahmed i Addis Abeba, och Tigrays tidigare regionala styre Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.